وبسایت رسمی دکتر حسین عیوضلو

معرفی و نشر آثار و نظرات دکتر حسین عیوضلو

وبسایت رسمی دکتر حسین عیوضلو

معرفی و نشر آثار و نظرات دکتر حسین عیوضلو

این وبسایت به معرفی و انتشار آثار و نظرات دکتر حسین عیوضلو، عضو هیات علمی دانشکده ی اقتصاد دانشگاه امام صادق علیه السلام، می پردازد.

آخرین نظرات
Flag Counter

شاید به جرات بتوان گفت که «اخلاق» از معدود مسائلی است که در حسن مرتبت آن همه اقوام، ملیت‌ها و دولت‌ها در تمامی دوره‌های تاریخی اتفاق نظر داشته‌اند. امروزه موج توجه به اخلاق و ارزش‌های انسانی در کنار دغدغه‌های حفظ و صیانت از محیط زیست به صورت فراگیر در انواع فعالیت‌های اقتصادی همچون تولید و سازندگی، بانکداری، سرمایه‌گذاری خصوصی، بیمه و تامین اجتماعی قابل مشاهده است. در این بین بانکداری اخلاقی یکی از مهمترین نتایج این موج است که با آنکه از ظهور آن مدت زمان زیادی نمی‌گذرد اما روز به روز بر دامنه ابعاد نظری و کاربردی آن در جهان افزوده می‌شود.

بانکداری اخلاقی فعالیتی بانکی است با التزام به رقابتی سالم و نیز مسئولیت­پذیر و پاسخگو در قبال رفتارها. این نوع بانکداری علاوه بر داشتن اهداف متعارف نظام بانکی، در تلاش است تا با احترام به حقوق آحاد افراد جامعه، حفظ ثبات نظام اجتماعی اقتصادی، صیانت از محیط زیست و ارتقای سطح اعتماد و اطمینان عمومی نسبت به صنعت بانکداری به بهبود کیفیت زندگی افراد جامعه کمک برساند. اما با تاسف باید اذعان نمود که برخلاف برخی از کشورهای جهان، در کشور ما کمتر از مفهوم‌شناسی «بانکداری اخلاقی» سخن به میان آمده است. این در حالی است که اجرای بانکداری بدون ربا پایین‌ترین سطح بانکداری اسلامی به حساب می‌آید و «رعایت اصول اخلاقی» همچون «تحقق عدالت‌مداری» مهمترین ارکان بانکداری اسلامی را تشکیل می‌دهند. فرهنگ غنی اسلامی - ایرانی ما در توجه به مسئله اخلاق، اثبات‌کننده این ادعا است که نظام بانکداری ایران می‌تواند با سرمایه‌گذاری بیشتر در حیطه علمی و اجرایی در این حوزه، پرچم‌دار نظام بانکداری اخلاقی در جهان باشد.

پژوهشکده پولی و بانکی با همیاری بانک انصار در جهت برآوردن این نیاز، کتاب «بانکداری اخلاقی با رویکرد اسلامی؛ ضوابط اخلاقی و تدابیر ساختاری» را به قلم دکتر حسین عیوضلو و دکتر وهاب قلیچ منتشر کرده است.
دریافت پیش گفتار و فهرست کتاب

این کتاب تلاش داشته تا با استفاده از «آموزه‌های اسلامی» و با الهام‌گیری از «قوانین و اسناد بالادستی کشور» و «تجارب سایر کشورهای جهان»، ضوابط و کدهای اخلاقی نظام بانکی را در سه دسته درون بانکی (رعایت حقوق کارکنان و مسئولین بانک، رعایت حقوق مشتریان بانک، رعایت حقوق سهامداران بانک و حفظ و ارتقای شهرت و اعتبار بانک)، بین بانکی (رعایت حقوق بانک مرکزی و کلیه موسسات شبکه بانکی) و فرابانکی (جهت­گیری خدمات بانکی به منظور حفظ ثبات اقتصادی-اجتماعی جامعه، کاهش فقر و شکاف طبقاتی، صیانت از محیط زیست، حفاظت از منافع فرانسلی، رعایت حقوق شهروندی عامه مردم و رعایت حقوق سازمان‌ها و نهادهای دیگر) تدوین نماید.

این کتاب از پنج فصل تشکیل شده است:

فصل اول: موازین و معیارهای اخلاقی در نظام اسلامی

فصل دوم: درآمدی بر بانکداری اخلاقی

فصل سوم:‌ تجربه کشورهای مختلف در به‌کارگیری بانکداری اخلاقی

فصل چهارم: ضوابط اخلاقی در بانکداری اسلامی

فصل پنجم: جمع‌بندی و نتیجه‌گیری

لازم به اشاره است که کتاب «بانکداری اخلاقی با رویکرد اسلامی؛ ضوابط اخلاقی و تدابیر ساختاری» در۲۵۶ صفحه و با قیمت ۱۲ هزار تومان روانه بازار شده است.

دریافت پیش گفتار و فهرست کتاب

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">